+Info

"Jo sóc El Prat" és una campanya online creada per a recopilar els noms de les persones que hi viuen i/o hi treballen a El Prat com a part del projecte artístic "Pluja d'Estels" que es realitza a la sala d'Art Torre Muntadas.

lunes, 14 de noviembre de 2011

Què és "Pluja d'Estels" i què vol dir la campanya Jo sóc El Prat

Pluja d'Estels és un projecte de Jordi Bari, Celia Marín, Juan Marín i Pablo Martínez. Som un grup interdisciplinar d'arquitectes i programadors.

El nostre projecte sorgeix de la convocatòria d'artistes del Prat organitzada per la Sala d'Art Torremuntadas. El seu plantejament es basa en fer pública i portar a la llum el nom de les persones que hi viuen al Prat, com a element poètic i reivindicatiu. Es tracta d'una instal·lació d'una xarxa de leds sobre la façana de Torremuntadas (és adir, la part visible i pública de l'edifici, la seva cara-Face) en la que es reproduiran els noms de les persones que hi viuen o hi treballen al Prat.
La idea original del projecte pretenia fer servir el cens de la població del Prat, però degut a les lleis de protecció de dades, aquesta idea tan innocent i senzilla no es podia realitzar d'una manera tan immediata. És per això que fem servir ara sistemes més bàsics que es basen en les xarxes humanes: amics i coneguts, que a l'hora són amics i coneguts d'unes altres persones, per així, els que hi vulguin participar es sumin a aquesta recopilació de noms.

Per això, des d'aquesta plataforma busquem persones que es sumin a la crida "Jo sóc El Prat" o a través d'altres xarxes com Twitter amb el hashtag #JosocElPrat.

A partir d'aquí els noms s'aniran sumant per a crear un pseudo cens de persones amb nom i perdre la categoria de ciutadans anònims.

No hay comentarios: